Agostino Turuani: „Nie wiedząc o tym, urodziłem się jako Michelin”

Agostino Turuani, nazywany Tchine (wymawiane „Tchiné”, co w dialekcie piemonckim oznacza „Mały”) to osobowość świata rajdów. Pełny pasji i życzliwy szef CEERTA niestrudzenie realizuje swoją misję w służbie Michelin.

opublikowany 20/03/2022 à 09:00

Gautier uspokaja

0 Zobacz komentarze)

Agostino Turuani: „Nie wiedząc o tym, urodziłem się jako Michelin”

Agostino „Chine” Turuani

Opowiedz nam o swojej podróży, która zaprowadziła Cię z Lombardii do Masywu Centralnego?

Urodzony we Włoszech, nad brzegiem jeziora Maggiore, zawsze kochałem rywalizację. W wieku 18 lat zostałem mistrzem Lombardii w kolarstwie, zanim po raz pierwszy przyjechałem do Monako w 1961 roku. Byłem wtedy stolarzem i stolarzem, a mój szef wysłał mnie tam, żebym wykonał projekt. Tam postanowiłem się tam osiedlić i w 1982 roku uzyskałem obywatelstwo

Gautier uspokaja

Dziennikarz MotoGP, Nascar, Rallye France, Endurance i Classic... Między innymi.

Ten artykuł jest przeznaczony wyłącznie dla subskrybentów.

Pozostało Ci 90% do odkrycia.



Już subskrybujesz?
Zaloguj się


  • Nieograniczone przedmioty premium
  • Magazyn cyfrowy od 20:XNUMX w każdy poniedziałek
  • Wszystkie numery AUTOhebdo dostępne od 2012 roku
COUV-2433

0 Zobacz komentarze)

Aby przeczytać także

komentarze

*Przestrzeń zarezerwowana dla zalogowanych użytkowników. Proszę vous connecter aby móc odpowiedzieć lub opublikować komentarz!

0 Uwagi)

Aby napisać komentarz