Leclerc gotowy na podjęcie ryzyka w skróconym sezonie

Kierowca Ferrari uważa, że ​​skrócony kalendarz powinien zachęcać do inicjatywy i odważnych strategii.

opublikowany 25/04/2020 à 10:25

Pierre Tassel

0 Zobacz komentarze)

Leclerc gotowy na podjęcie ryzyka w skróconym sezonie

A co by było, gdyby pierwotnie zapowiadany bankiet pantagruelski, ze swoimi nieuniknionymi długimi czasami, pozostał jedynie serem z charakterem i smacznym deserem, przed pełnym i bardzo nerwowym espresso? Wybaczcie nam kulinarną analogię; to było inspirowane Charles Leclerc, która zaczęła gotować w czasie porodu.

Czekając na rywalizację z pilotem Cyrylem Lignacem Ferrari chciałby ugryźć swoich przeciwników po wznowieniu sezonu 2020. Kampania, która miała obejmować 22 dania, ale ze względu na obecną sytuację zdrowotną istnieje ryzyko, że zostanie zredukowana do pustej porcji.

Podobnie jak jego głodni mali towarzysze, Leclerc nie będzie wybredny i pomyśli nawet, że na oszczędnej uczcie nie zabraknie pikanterii!

„Jeśli będzie mniej wyzwań, ludzie będą chcieli być odważniejsi, – podkreśla wirtuoz Scuderii. Mogą pojawić się niespodzianki, a oglądanie zawodów może okazać się jeszcze bardziej ekscytujące.

Mercedes i Lewisa (Hamilton, przyp. red.) pozostają faworytami, mimo że mistrzostwo powinno odbyć się w zaledwie 8 rundach (minimum niezbędne do przyznania tytułów, przyp. red.).

Bardzo trudno będzie ich pokonać. Podejmiemy większe ryzyko związane ze strategią lub manewrami wyprzedzania i może to się opłaci. W każdym razie mam taką nadzieję”.

Druga strona rzeczy

Obecny trend zmierza w kierunku ponownego otwarcia kuchni restauracyjnych F1 na początku lipca, jednak bez klientów na sali, ale mimo to pod okiem kamer. Służby higieniczne zalecają także początkowo podwójne racje niektórych potraw, zwłaszcza austriackich i brytyjskich.

Gourmet Leclerc nie ma z tym problemu, ale mimo to sugeruje ponowne podejście do potraw, aby poprawić ich smak. I szkoda, jeśli niektórzy są uczuleni na skromne dostępne składniki i woleliby inne opcje, których nie ma w menu.

„Zawsze możemy kwestionować uczciwość sportu (jeśli w tym samym miejscu odbywa się kilka wyścigów, przyp. red.) ale ostatecznie musisz spróbować zrobić wszystko, co w Twojej mocy, biorąc pod uwagę sytuację, zauważa mężczyzna, który podczas ogólnej kwarantanny odkrył w sobie pasję do simracingu i teraz spaceruje po swoim domu przebrany za banana po tym, jak fani przysłali mu kostium.

Czytałem, że można pojechać w odwrotną stronę. To byłoby super fajne. Musielibyśmy całkowicie nauczyć się trasy od początku. Już to zrobiłem karting i to jest jak jazda na innym torze. To by urozmaiciło sprawę.

Cóż, to też nie zmieniłoby całkowicie oblicza świata. Lewis zawsze będzie na czele, ale byłoby wspaniale zrobić tor w odwrotnej kolejności, zwłaszcza na Silverstone i jego sekwencji Magotts, Becketts, Chapel. A to zmusiłoby nas do znalezienia innych ustawień, aby dostosować zachowanie samochodu do nowej konfiguracji.”

Czekając na podjęcie ryzyka na torze, Leclerc zdecydował się zachować ostrożność za piecem w swoim domu w Monako.

„Gotuję makaron i kurczaka, przynajmniej dobrze robię makaron, uśmiecha się mistrz w poszukiwaniu swojej pierwszej gwiazdy. Nie podejmuję zbyt dużego ryzyka. Generalnie lubię zwykły makaron. Wiem, to nie jest szaleństwo. Niedawno spróbowałem carbonary i efekt nie był zły.”

Czekam z niecierpliwością na kolejny sezon Top Chefa! Będziesz musiał tylko zdjąć ten kostium banana, Charles...

0 Zobacz komentarze)

Aby przeczytać także

komentarze

*Przestrzeń zarezerwowana dla zalogowanych użytkowników. Proszę vous connecter aby móc odpowiedzieć lub opublikować komentarz!

0 Uwagi)

Aby napisać komentarz